mask

Realizacje firmy Marcor

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z dotychczasowymi realizacjami na terenie całego kraju. W galerii znajdują się zdjęcia zamontowanych przez nas urządzeń firmy Marcor, a także fotografie ukazujące codzienną pracę zespołu.

 


Miejsce: Chicago
Zakład: Mleczarnia w USA
Wydajność: 10m3/h
Zastosowanie: Stacja odżelaziania i odmanganiania ze stali nierdzewnej. Kompaktowa instalacja zawiera człon aeracji (napowietrzania) wody.
Jest to stacja całkowicie zautomatyzowana, wystarczy doprowadzić wodę ze studni oraz energię elektryczną, a ta natychmiast podejmie pracę w zakresie uzdatniania wody.

usa-eksport-2-marcor

Miejsce: Dopiewo
Zakład: Zakład mięsny
Wydajność: 150l/h
Zastosowanie: Stacja na potrzeby wytwornicy pary w zakładzie mięsnym.
Kompleksowe uzdatnianie:zmiękczanie, deminreralizacja (odwrócona osmoza), a na koniec korekcja chemiczna preparat Marcor - Tanimar WP+ (zapobiega korozji oraz tworzeniu się kamienia).

dopiewo 2
dopiewo-1-1

Miejsce: Skórcz
Zakład: Iglotex
Wydajność: 2 m3/h
Zastosowanie: Stacja na potrzeby wytwornicy pary technologicznej. Kompleksowe uzdatnianie wody studziennej: odżelazianie, zmiękczanie, deminreralizacja (odwrócona osmoza),
a na koniec korekcja chemiczna preparat Marcor - Tanimar WP+ (zapobiega korozji oraz tworzeniu się kamienia).

usa-eksport-2-marcor

Miejsce: Mrągowo
Zakład: Mlekpol
Wydajność: 8 m3/h
Zastosowanie: Stacja zmiękczania i odwróconej osmozy dla skroplin z wyparek mleka w proszku. Uzdatniona w ten sposób woda poprocesowa (tzw. "wody krowie"), po odpowiedniej korekcie chemicznej (odczyn pH) służy do zasilania kotłowni parowej.
Dzięki temu mleczarnia nie pobiera nowej wody z wodociągów miejskich czy własnych studni, a wykorzystuje wodę odzyskaną z mleka.

mragowo 1
mragowo 2
mragowo 3

Miejsce: Gdańsk
Zakład: Fontanna - Neptun
Wydajność: 2020
Zastosowanie: Stacja zmiękczania wody miejskiej zapobiegająca osadom wapiennym na powierzchniach fontanny.
Zapewnia idealny wygląd najważniejszej atrakcji Gdańska oraz pozwala na bezawaryjną pracę instalacji.

neptun 1
neptun 2

Miejsce: okolice Gdańska
Zakład: Polski browar
Wydajność: 12 m3/h
Zastosowanie: Stacja uzdatniania wody studziennej - aeracja, odżelazianie oraz odmanganianie.

browar 1
browar 2
browar 3

Miejsce: Wałcz
Zakład: Zakład Energetyki Cieplnej
Wydajność: 10 m3/h
Zastosowanie: Stacja zmiękczania oraz korekcji chemicznej wody dla sieci ciepłowniczej.

walcz 1
walcz 2
walcz 3

Miejsce: Wysokie Mazowieckie
Zakład: Zakład Mleczarski
Wydajność: 40 m3/h ( 2 RO x 20 m3/h)
Zastosowanie: Stacja demineralizacji kondensatów zwrotnych i permeatów poserwatkowych na potrzeby zasilania kotłowni parowej.

stacja wysokie mazowieckie 1

Miejsce: Wolbórz
Zakład: Centrum Handlowe
Rodzaj technologii: Stacja odżelaziania i odmanganiania wody studziennej
Wydajność: 12 m3/d
Zastosowanie: Dzięki tej realizacji funkcjonuje wiele nowych biur i magazynów.
Stacja wykorzystuje innowacyjne głowice, które napowietrzają wodę, tym samym umożliwiają usunięcie żelaza - nie jest potrzebny osobny aerator.

wolborz 2
wolborz 3
wolborz 1

Miejsce: Wysokie Mazowieckie
Zakład: Zakład Mleczarski
Wydajność: 40 m3/h ( 2 RO x 20 m3/h)
Zastosowanie: Stacja demineralizacji kondensatów zwrotnych i permeatów poserwatkowych na potrzeby zasilania kotłowni parowej.

stacja-wysokie-mazowieckie-1

Miejsce: Wysokie Mazowieckie
Zakład: Zakład Mleczarski
Wydajność: 80 m3/h
Zastosowanie:
Stacja zmiękczania wody o wydajności 80 m3/h na potrzeby nowo wybudowanego zakładu produkcyjnego.
Stacja zapewnia ciągła dostawę wody technologicznej o twardości ok 4,5dH w ilości 100 m3/h zgodnie z zaleceniami dostawcy urządzeń.

stacja
stacja 3

Miejsce: Piątnica
Zakład: Zakład Mleczarski
Wydajność: 80 m3/h
Zastosowanie:
Stacja zmiękczania wody o wydajności 80 m3/h na potrzeby nowo wybudowanego zakładu produkcyjnego.
Stacja zapewnia ciągła dostawę wody technologicznej o twardości ok 4,5dH w ilości 100 m3/h zgodnie z zaleceniami dostawcy urządzeń.

stacja piatnica 1
stacja piatnica 2

Miejsce: Piotrków Kujawski
Zakład: Proszkownia Mleka
Zastosowanie: 45-krotne zmniejszenie NTU (mętności) solanki
Sery żółte zanim staną się pyszne muszą dojrzewać w odpowiednio przygotowanej wodzie - solance. Solanka ta musi nabrać odpowiednich właściwości, by zanurzony w niej ser mógł uraczyć nasze podniebienia.
Dlatego solanki nie wymienia się nawet przez kilkanaście lat! Wówczas posiada odpowiedni skład oraz substancje, a ser smakuje tak jak powinien.
Ale solanka z czasem nabiera również niepożądanych składników, mętności.
MARCOR jest dystrybutorem specjalnych filtrów, które doskonale regenerują solankę! Usuwają niepotrzebne substancje, jednocześnie pozostawiając najcenniejsze jej składniki.

padovan 3
padovan 2
padovan 1

Miejsce: Lidzbark Warmiński
Zakład: Polmlek
Wydajność: 20 m3/ h
Zastosowanie: Stacja zmiękczania i demineralizacji wody wodociągowej o wydajności 20 tysięcy litrów na godzinę.

polmlek 1
polmlek-2
polmlek 3

Miejsce: Lipsko
Zakład: zakład mleczarski
Wydajność: 65 m3/h
Zastosowanie: Jednostopniowa stacja odżelaziania i odmanganiania wody studziennej oraz Stacja zmiękczania wody technologicznej.

lipsko 1

Miejsce: Lubawa
Zakład: Zakład Mleczarskich
Wydajność: 8 m3/h
Zastosowanie: Stacja zmiękczania i odwróconej osmozy dla skroplin z wyparek mleka w proszku. Uzdatniona w ten sposób woda poprocesowa (tzw. "wody krowie"), po odpowiedniej korekcie chemicznej (odczyn pH) służy do zasilania kotłowni parowej.
Dzięki temu mleczarnia nie pobiera nowej wody z wodociągów miejskich czy własnych studni, a wykorzystuje wodę odzyskaną z mleka.

lubawa 3
lubawa 2
lubawa 1