Realizacje firmy Marcor
Zachęcamy Państwa do zapoznania się z dotychczasowymi realizacjami na terenie całego kraju. W galerii znajdują się zdjęcia zamontowanych przez nas urządzeń firmy Marcor, a także fotografie ukazujące codzienną pracę zespołu.
Miejsce: Chicago
Zakład: Mleczarnia w USA
Wydajność: 10m3/h
Zastosowanie: Stacja odżelaziania i odmanganiania ze stali nierdzewnej. Kompaktowa instalacja zawiera człon aeracji (napowietrzania) wody.
Jest to stacja całkowicie zautomatyzowana, wystarczy doprowadzić wodę ze studni oraz energię elektryczną, a ta natychmiast podejmie pracę w zakresie uzdatniania wody.
Rok: 2021
Miejsce: Dopiewo
Zakład: Zakład mięsny
Wydajność: 150l/h
Zastosowanie: Stacja na potrzeby wytwornicy pary w zakładzie mięsnym.
Kompleksowe uzdatnianie:zmiękczanie, deminreralizacja (odwrócona osmoza), a na koniec korekcja chemiczna preparat Marcor - Tanimar WP+ (zapobiega korozji oraz tworzeniu się kamienia).
Rok: 2020
Miejsce: Skórcz
Zakład: Iglotex
Wydajność: 2 m3/h
Zastosowanie: Stacja na potrzeby wytwornicy pary technologicznej. Kompleksowe uzdatnianie wody studziennej: odżelazianie, zmiękczanie, deminreralizacja (odwrócona osmoza),
a na koniec korekcja chemiczna preparat Marcor - Tanimar WP+ (zapobiega korozji oraz tworzeniu się kamienia).
Rok: 2020
Miejsce: Mrągowo
Zakład: Mlekpol
Wydajność: 8 m3/h
Zastosowanie: Stacja zmiękczania i odwróconej osmozy dla skroplin z wyparek mleka w proszku. Uzdatniona w ten sposób woda poprocesowa (tzw. "wody krowie"), po odpowiedniej korekcie chemicznej (odczyn pH) służy do zasilania kotłowni parowej.
Dzięki temu mleczarnia nie pobiera nowej wody z wodociągów miejskich czy własnych studni, a wykorzystuje wodę odzyskaną z mleka.
Rok: 2020
Miejsce: Wolbórz
Zakład: Centrum Handlowe
Rodzaj technologii: Stacja odżelaziania i odmanganiania wody studziennej
Wydajność: 12 m3/d
Zastosowanie: Dzięki tej realizacji funkcjonuje wiele nowych biur i magazynów.
Stacja wykorzystuje innowacyjne głowice, które napowietrzają wodę, tym samym umożliwiają usunięcie żelaza - nie jest potrzebny osobny aerator.
Rok: 2019
Miejsce: Wysokie Mazowieckie
Zakład: Zakład Mleczarski
Wydajność: 80 m3/h
Zastosowanie:
Stacja zmiękczania wody o wydajności 80 m3/h na potrzeby nowo wybudowanego zakładu produkcyjnego.
Stacja zapewnia ciągła dostawę wody technologicznej o twardości ok 4,5dH w ilości 100 m3/h zgodnie z zaleceniami dostawcy urządzeń.
Rok: 2019
Miejsce: Piątnica
Zakład: Zakład Mleczarski
Wydajność: 80 m3/h
Zastosowanie:
Stacja zmiękczania wody o wydajności 80 m3/h na potrzeby nowo wybudowanego zakładu produkcyjnego.
Stacja zapewnia ciągła dostawę wody technologicznej o twardości ok 4,5dH w ilości 100 m3/h zgodnie z zaleceniami dostawcy urządzeń.
Rok: 2019
Miejsce: Piotrków Kujawski
Zakład: Proszkownia Mleka
Zastosowanie: 45-krotne zmniejszenie NTU (mętności) solanki
Sery żółte zanim staną się pyszne muszą dojrzewać w odpowiednio przygotowanej wodzie - solance. Solanka ta musi nabrać odpowiednich właściwości, by zanurzony w niej ser mógł uraczyć nasze podniebienia.
Dlatego solanki nie wymienia się nawet przez kilkanaście lat! Wówczas posiada odpowiedni skład oraz substancje, a ser smakuje tak jak powinien.
Ale solanka z czasem nabiera również niepożądanych składników, mętności.
MARCOR jest dystrybutorem specjalnych filtrów, które doskonale regenerują solankę! Usuwają niepotrzebne substancje, jednocześnie pozostawiając najcenniejsze jej składniki.
Rok: 2019
Miejsce: Lubawa
Zakład: Zakład Mleczarskich
Wydajność: 8 m3/h
Zastosowanie: Stacja zmiękczania i odwróconej osmozy dla skroplin z wyparek mleka w proszku. Uzdatniona w ten sposób woda poprocesowa (tzw. "wody krowie"), po odpowiedniej korekcie chemicznej (odczyn pH) służy do zasilania kotłowni parowej.
Dzięki temu mleczarnia nie pobiera nowej wody z wodociągów miejskich czy własnych studni, a wykorzystuje wodę odzyskaną z mleka.
Rok: 2015